Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 eggplants, cut lengthways into thin slices (approx. 3-5 mm)
- salt, for sprinkling
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (approx. 2- 3 cm)
- 40 g pine nuts
- 40 g bread of choice, torn into pieces
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 8 fresh sage leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 20 - 25 fresh basil leaves, plus extra to serve
- 100 g fresh mozzarella, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- mixed leaf salad, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1033.2 kJ / 245.8 kcal
- Eiwitten
- 10.4 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 16.2 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 1028.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Eggplant involtini with risotto
1h 55 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Filo spinach slice
55 min
Lentil moussaka
3h 30min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Black bean enchiladas
1h 20min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Grilled eggplant dip
2 godz.