Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spinach patties
- olive oil, for greasing
- 90 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith (optional)
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 250 g ricotta, drained
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 90 g plain flour
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3211 kJ / 767.5 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 58.3 g
- Vetten
- 41.3 g
- Verzadigd vet
- 20.1 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 964.2 mg
Alternatieve recepten
Pea and garden mint fritters
25min
Melanzane parmigiana
2h 5min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50 min
Ricotta and polenta chips
2 Std. 20 Min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Spinach and feta galette
1h 50 min
Rosemary and thyme polenta chips
1h