Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spinach patties
- olive oil, for greasing
- 90 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith (optional)
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 250 g ricotta, drained
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 90 g plain flour
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3211 kJ / 767.5 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 58.3 g
- Vetten
- 41.3 g
- Verzadigd vet
- 20.1 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 964.2 mg
Alternatieve recepten
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Ratatouille
40min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Artichoke and bean ragout
1h 30 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Mashed pea and corn slice
40min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min
Ravioli with zucchini sauce
35 min
Ricotta and polenta chips
2h 20min