Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polenta toast
- oil, for greasing
- 750 g water
- 150 g fine polenta (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Mushroom ragu
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 500 g fresh mixed mushrooms, cut into slices, quarters or left whole, depending on size (see Tips)
- 1 tbsp lemon juice
- 5 tbsp pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into small pieces, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1159 kJ / 276 kcal
- Eiwitten
- 9.1 g
- Koolhydraten
- 18.9 g
- Vetten
- 16.8 g
- Vezels
- 3.3 g
Alternatieve recepten
Leek quiche
1 Std. 20 Min
Pea and garden mint fritters
25min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 Std. 20 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1 godz. 5 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Polenta zucchini slice
2sa 10 dk
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Spinach and feta galette
1sa 50 dk
Rosemary and thyme polenta chips
1h