Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 - 4 eggplants trimmed and cut lengthways into slices
- 1 tbsp sea salt, plus extra to season
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 230 g mozzarella, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 ½ sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g fresh baby spinach leaves
- 9 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 750 g smooth ricotta cheese
- 2 eggs
- ground black pepper, to season
- 600 g tomato passata
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2889.8 kJ / 690.7 kcal
- Eiwitten
- 31.2 g
- Koolhydraten
- 40.1 g
- Vetten
- 47.8 g
- Verzadigd vet
- 19.2 g
- Vezels
- 12.2 g
- Natrium
- 1606.5 mg
Alternatieve recepten
Korean Bo ssam
29hod. 20min
Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus
35min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min
Mexican corn salad
25min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Polenta with mediterranean vegetables
1 godz. 35 min
Pumpkin tahini smash
40min
Ribollita
50 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min
Ravioli with zucchini sauce
35min