Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 - 4 eggplants trimmed and cut lengthways into slices
- 1 tbsp sea salt, plus extra to season
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 230 g mozzarella, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 ½ sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g fresh baby spinach leaves
- 9 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 750 g smooth ricotta cheese
- 2 eggs
- ground black pepper, to season
- 600 g tomato passata
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2889.8 kJ / 690.7 kcal
- Eiwitten
- 31.2 g
- Koolhydraten
- 40.1 g
- Vetten
- 47.8 g
- Verzadigd vet
- 19.2 g
- Vezels
- 12.2 g
- Natrium
- 1606.5 mg
Alternatieve recepten
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 godz. 10 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 godz.
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 godz.
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35min
Meat-free mushroom lasagne
1 godz. 30 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min