Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polenta
- 1 eggplant (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (5mm thickness)
- sea salt, to sprinkle, plus extra to season
- 200 g polenta
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 900 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 zucchinis (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (3 mm thickness)
- 4 tbsp extra virgin olive oil, to fry, plus an extra 25g
- 20 g salted butter
- 2 garlic cloves
- 1 medium onion, cut into quarters
- 200 g capsicum, yellow or orange, cut into strips (5 mm)
- 1 tsp dried mixed herbs
- 3 - 4 tomatoes, ripe but firm, cut into slices
- 250 g cream cheese, cut into small pieces
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1598.1 kJ / 381.9 kcal
- Eiwitten
- 10.8 g
- Koolhydraten
- 30.4 g
- Vetten
- 27.2 g
- Verzadigd vet
- 11.3 g
- Vezels
- 10 g
- Natrium
- 333.8 mg
Alternatieve recepten
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Lentil moussaka
3h 30min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Eggplant cannelloni
1h 35min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Spinach and artichoke penne
1 Std. 5 Min