Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta cheese
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
Dumplings
- 100 g bread, stale or frozen, cut into pieces
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 tsp sea salt
- olive oil, for greasing
Napoli sauce
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 300 g tomato passata
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 pinch ground black pepper
- Parmesan cheese, grated to serve
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2419 kJ / 576 kcal
- Eiwitten
- 28 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 29.6 g
- Verzadigd vet
- 14.3 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1904.7 mg
Alternatieve recepten
Ricotta gnocchi
2h
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2 godz. 15 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Homemade ricotta
1h 15min
Mushroom risotto
30 min
Gnocchi
1h 40min
Fresh pasta dough
1h
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 godz. 20 min
Milanese risotto
25 min
Silverbeet and mushroom calzone
2h