Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Eiwitten
- 14.1 g
- Koolhydraten
- 29.1 g
- Vetten
- 11.2 g
- Verzadigd vet
- 2.4 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 1097.5 mg
Alternatieve recepten
Yasai Yaki
25 min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Honey ginger tofu with greens
2h 25min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Radish cakes
1h 5min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Miso soup
30 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Soy milk
24 Std. 30 Min