Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 250 g water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 1 tsp baking powder
- 230 g baker's flour
- 200 g plain flour
- 50 g white sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 500 g pork mince
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp white sugar
- ¼ tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 1 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tbsp sesame oil
- 1 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
Assembly and steaming
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 700 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 537.8 kJ / 128 kcal
- Eiwitten
- 6.3 g
- Koolhydraten
- 15.8 g
- Vetten
- 4.3 g
- Verzadigd vet
- 1.1 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 274.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 Std. 45 Min
Char siu bao pork buns
6h 35 min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Prawn wontons
2h
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1hod. 50min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Soup dumplings (xiao long bao)
26 godz. 50 min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Beef buns
50 Min