Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dumpling wrappers
- 75 g plain flour
- 1 egg yolk
- 25 g water
- 1 - 2 pinches salt
Pork and prawn filling
- 80 g peeled raw prawns
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 100 g pork mince
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese cooking wine
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 pinches white pepper
- ¼ tsp cornflour, plus extra for dusting
Assembly
- 500 g water, plus extra for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 213 kJ / 50.7 kcal
- Eiwitten
- 3.9 g
- Koolhydraten
- 5 g
- Vetten
- 1.8 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 0.2 g
- Natrium
- 112.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wonton soup
1h
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26 Std. 50 Min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Teriyaki salmon bao
1h 50 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Wonton soup (pork)
45min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1h 20 min