Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dumpling wrappers
- 75 g plain flour
- 1 egg yolk
- 25 g water
- 1 - 2 pinches salt
Pork and prawn filling
- 80 g peeled raw prawns
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 100 g pork mince
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese cooking wine
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 pinches white pepper
- ¼ tsp cornflour, plus extra for dusting
Assembly
- 500 g water, plus extra for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 213 kJ / 50.7 kcal
- Eiwitten
- 3.9 g
- Koolhydraten
- 5 g
- Vetten
- 1.8 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 0.2 g
- Natrium
- 112.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Pork belly ramen
4 Std. 10 Min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Prawn wontons
2h
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Wonton soup (pork)
45min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 Std. 20 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min