Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Eiwitten
- 2.2 g
- Koolhydraten
- 13.3 g
- Vetten
- 2.6 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 432.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Wonton wrappers
55 min
Rainbow cauliflower sushi
50 min
Charcoal bao buns
1u. 50min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Fresh pasta dough
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1sa 35 dk
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26 godz. 50 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min