Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Eiwitten
- 2.2 g
- Koolhydraten
- 13.3 g
- Vetten
- 2.6 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 432.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wonton soup
1h
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2 godz. 10 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2sa 50 dk
Pork and prawn dumplings
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26sa 50 dk
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Char siu bao pork buns
6 godz. 35 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h