Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sui mai wrappers
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 6 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 300 g pork mince
- 200 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and roots only, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp cornflour
- 2 tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp sesame oil
- 500 g water
- fish roe, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 342.5 kJ / 81.5 kcal
- Eiwitten
- 6.9 g
- Koolhydraten
- 7.4 g
- Vetten
- 2.5 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 187.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pork and prawn dumplings
55 min
Chilli lime sauce
5min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Wasabi mayonnaise
10min
Soup dumplings (xiao long bao)
26 Std. 50 Min
Pearl rice meatballs
2 godz.
Dim sum 'Shao mai'
2 godz.
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2h 10min
Prawn wontons
2 godz.
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min