Apparaten en accessoires
Soup dumplings (xiao long bao)
Voorbereiding. 1u.
Totaal 26u. 50min
40 portions
Ingrediënten
Soup (jelly)
-
bacon cut into pieces200 g
-
fresh ginger (1 cm), peeled2 slices
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces2
-
water400 g
-
salt½ tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
gelatine powder1 ½ tsp
Dough
-
baker's flour240 g
-
plain flour120 g
-
boiling water350 g
-
oil1 tbsp
Filling
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces3
-
fresh ginger peeled20 g
-
pork mince200 g
-
salt½ tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
soy sauce1 tsp
-
Chinese cooking wine1 tbsp
-
shrimp (small), peeled (see Tips)100 g
Assembly and cooking
-
oil for greasing
-
plain flour for dusting
-
boiling water500 g
Moeilijkheidsgraad
gevorderd
Voeding per 1 portion
Natrium
149.9 mg
Eiwitten
3.7 g
Calorieën
243 kJ /
57.8 kcal
Vetten
1.6 g
Vezels
0.4 g
Verzadigd vet
0.4 g
Koolhydraten
6.8 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Yum Cha
9 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je het ook leuk...
Steamed cabbage and pork dumplings
1 h 35 min
Dim sum 'Shao mai'
2 h
HongKong Style Soy Braised Chicken
No ratings
Wafu dressing
20 min
Wonton wrappers
55 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 h 35 min
Mandarin crème brûlée
4 h 15 min
Pearl rice meatballs
2 h
Char siu bao pork buns
6 h 35 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Wonton soup
1 h
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 h