Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Char siu marinade
- 30 g piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 60 g eschalots
- 2 tsp Chinese five spice
- 60 g hoi sin sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 40 g water
- 30 g molasses
- 50 g Shaoxing wine
- 40 g dark soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 500 g boneless skinless pork belly, cut into 3-4 pieces
Buns
- 1 tbsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 50 g cornflour
- 50 g caster sugar
- 180 g warm water
- 10 g vegetable oil
Char siu bao
- 2 tbsp cornflour
- 600 g water, plus extra as needed
- 3 spring onions/shallots, white and light green part only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark soy sauce
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1162.4 kJ / 276.8 kcal
- Eiwitten
- 14.2 g
- Koolhydraten
- 33.9 g
- Vetten
- 8.8 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 563.1 mg
Alternatieve recepten
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Leftover Roast Bao Buns with Hoisin Sauce
2h 30min
Prawn balls with pickled vegetables
1 godz. 15 min
Teriyaki salmon bao
1 godz. 50 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28 godz. 20 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Cha gio (spring rolls)
55min
Wonton wrappers
55min
Pork and prawn dumplings
55min