Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Char siu marinade
- 30 g piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 60 g eschalots
- 2 tsp Chinese five spice
- 60 g hoi sin sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 40 g water
- 30 g molasses
- 50 g Shaoxing wine
- 40 g dark soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 500 g boneless skinless pork belly, cut into 3-4 pieces
Buns
- 1 tbsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 50 g cornflour
- 50 g caster sugar
- 180 g warm water
- 10 g vegetable oil
Char siu bao
- 2 tbsp cornflour
- 600 g water, plus extra as needed
- 3 spring onions/shallots, white and light green part only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark soy sauce
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1162.4 kJ / 276.8 kcal
- Eiwitten
- 14.2 g
- Koolhydraten
- 33.9 g
- Vetten
- 8.8 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 563.1 mg
Alternatieve recepten
Pork and prawn dumplings
55min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 Std.
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 Std. 20 Min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Teriyaki salmon bao
1 Std. 50 Min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.