Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 24.8 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 535.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 godz. 10 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4u. 35min
Brioche
5h
Mantou buns
1h 30min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Char siu bao pork buns
6u. 35min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min