Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 - 2 dried long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces
- 10 g sesame oil
- 1000 g chicken winglets (see Tips)
- 40 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g dark soy sauce (see Tips)
- 25 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
- 60 g light soy sauce
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2577.8 kJ / 613.8 kcal
- Eiwitten
- 41.9 g
- Koolhydraten
- 8.2 g
- Vetten
- 46.2 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 1640 mg
Alternatieve recepten
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Taiwanese three cup chicken
20min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Thai-style grilled pork skewers
7 Std. 25 Min
Salted Fish Pork Belly
30min
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Ginger chicken wings
40min