Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 - 2 dried long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces
- 10 g sesame oil
- 1000 g chicken winglets (see Tips)
- 40 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g dark soy sauce (see Tips)
- 25 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
- 60 g light soy sauce
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2577.8 kJ / 613.8 kcal
- Eiwitten
- 41.9 g
- Koolhydraten
- 8.2 g
- Vetten
- 46.2 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 1640 mg
Alternatieve recepten
Braised Yee Mee
30 min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Ginger chicken wings
40 min
Oil-free Honey Chicken Wings
45 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min