Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g chicken thigh fillets, cut into quarters (4-5 cm pieces)
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 10 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 30 g water
- 5 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 5 g white sugar
- ⅛ tsp Sichuan pepper
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 20 g oil
- 3 - 5 dried chillies, deseeded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 30 g unsalted peanuts, roasted
- Voeding
- per 2 portions
- Calorieën
- 4243.9 kJ / 1010.5 kcal
- Eiwitten
- 102.5 g
- Koolhydraten
- 13.2 g
- Vetten
- 60.5 g
- Verzadigd vet
- 12.4 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1804 mg
Alternatieve recepten
Pad kra pow
45 min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1 godz. 45 min
Teriyaki chicken thighs
2 godz. 10 min
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Niu rou mian (beef noodles)
35 min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 min