Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g chicken thigh fillets, cut into quarters (4-5 cm pieces)
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 10 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 30 g water
- 5 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 5 g white sugar
- ⅛ tsp Sichuan pepper
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 20 g oil
- 3 - 5 dried chillies, deseeded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 30 g unsalted peanuts, roasted
- Voeding
- per 2 portions
- Calorieën
- 4243.9 kJ / 1010.5 kcal
- Eiwitten
- 102.5 g
- Koolhydraten
- 13.2 g
- Vetten
- 60.5 g
- Verzadigd vet
- 12.4 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1804 mg
Alternatieve recepten
Chicken teriyaki
20min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Pad kra pow
45min
Chinese pork with vegetables
1h 20min
Prawn and chicken laksa
40min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1h 45min
Spicy Black Pepper Chicken
50min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Curry laksa
45min
Chilli garlic prawns
10 dk
Niu rou mian (beef noodles)
35min