Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g chicken thigh fillets, cut into quarters (4-5 cm pieces)
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 10 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 30 g water
- 5 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 5 g white sugar
- ⅛ tsp Sichuan pepper
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 20 g oil
- 3 - 5 dried chillies, deseeded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 30 g unsalted peanuts, roasted
- Voeding
- per 2 portions
- Calorieën
- 4243.9 kJ / 1010.5 kcal
- Eiwitten
- 102.5 g
- Koolhydraten
- 13.2 g
- Vetten
- 60.5 g
- Verzadigd vet
- 12.4 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1804 mg
Alternatieve recepten
Wonton soup
1h
Miso chicken and rice
1h 30min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Niu rou mian (beef noodles)
35min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25 min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1h 45 min
Wonton soup (pork)
45 min
Pad kra pow
45 min
Chinese pork with vegetables
1sa 20 dk
San bei ji (three cup chicken)
35min