Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g glutinous rice
- 500 gram water, plus extra for soaking
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 40 g oil
- 10 g sesame oil
- 20 g dried shrimp (see Tip)
- 200 g boneless skinless pork belly, cut into thin strips (5 mm)
- 60 g soy sauce
- ½ tsp icing sugar
- ½ tsp salt (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2519 kJ / 599 kcal
- Eiwitten
- 20.1 g
- Koolhydraten
- 80 g
- Vetten
- 21.6 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Braised pork belly
55 min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Pineapple buns
9 godz. 50 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
San bei ji (three cup chicken)
35min