Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Soy reduction
- 60 g soy sauce
- 2 tbsp water
- 2 tbsp brown sugar
- ½ tsp hot chilli sauce (e.g. Sriracha - see Tips)
Pork mince
- 500 g pork fillet, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 4 spring onions/shallots, white part only, cut into quarters (reserve green fronds)
- 20 g peanut oil or olive oil
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp water
Coconut rice and eggs
- 300 g white rice
- 400 g canned coconut milk
- 500 g water
- 20 g peanut oil or olive oil, plus extra for greasing
- 4 eggs
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3247 kJ / 773 kcal
- Eiwitten
- 45 g
- Koolhydraten
- 72 g
- Vetten
- 33 g
- Verzadigd vet
- 18.5 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 1379.4 mg
Alternatieve recepten
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Curry laksa
45 min
Wonton soup
1h
Pork san choy bau
25 min
Gyoza meatballs
35 min
Nasi lemak (coconut rice)
20 min
Prawn wontons
2h
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 min
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
35 min
Wonton soup (pork)
45 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min