Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince, broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg, separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy, thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots, drained
- fresh long red chilli, sliced, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1484.9 kJ / 353.6 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 30.9 g
- Vetten
- 15.5 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 1591.9 mg
Alternatieve recepten
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Wonton soup (pork)
45min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 Std. 15 Min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Goi muc (squid salad)
45min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Cha gio (spring rolls)
55min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 Std. 35 Min
Prawn balls with pickled vegetables
1 Std. 15 Min