Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
XO sauce
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil
- 4 dried red chillies
- 60 g dried shrimp
- 80 g eschalots
- 60 g garlic cloves
- 40 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 6 long red chillies, deseeded
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded if desired
- 40 g light soy sauce
- 40 g Shaoxing wine
- 1 tbsp brown sugar
Asian greens
- 100 g snow peas
- 100 g frozen green peas
- 500 g water
- 2 baby bok choy, leaves separated
- 6 stalks broccolini, cut into halves lengthways
- 1 gai choy, leaves separated (8 leaves)
- 3 spring onions/shallots, cut into slices, for garnishing
- 2 long red chillies, cut into slices, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1367 kJ / 325.4 kcal
- Eiwitten
- 6.7 g
- Koolhydraten
- 12.9 g
- Vetten
- 26.5 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 923.9 mg
Alternatieve recepten
Wonton soup
1h
Curry laksa
45min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
White fish wrapped in banana leaves
2h 20 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1hod. 15min
Prawn wontons
2h
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min