Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawn and fish balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander (leaves and stems)
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and cut into halves
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into halves
- 400 g white fish fillets, cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 tbsp fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g fresh ramen noodles
- 1500 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 860.2 kJ / 204.7 kcal
- Eiwitten
- 27.1 g
- Koolhydraten
- 10.9 g
- Vetten
- 5.1 g
- Verzadigd vet
- 1.2 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 1767 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Pork belly ramen
4h 10min
Asian chicken noodle soup
1u. 35min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 Min
Hot and sour soup
55 min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 Min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 min
Tom kha prawns
25 min
Curry laksa
45 min
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min