
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 1 eschalot peeled
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp chilli powder to taste
- 200 g oil
Szechuan soup
- 3 dried shiitake mushrooms
- 10 g dried black fungus (see Tips)
- warm water for soaking
- 1 cm piece fresh ginger peeled and cut into thin slices
- 60 - 90 g canned bamboo shoots drained
- 1000 g water plus an extra 3 tablespoons
- 200 g pork mince
- 100 g fresh enoki mushrooms cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 3 - 4 tbsp Chinese black vinegar to taste
- ½ tsp salt to taste
- ½ tsp sugar
- ground black pepper to taste
- 2 tbsp arrowroot flour
- 150 g tofu cut into cubes (1 cm)
- 1 egg white lightly beaten
- 1 - 2 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 175.8 kcal / 738.2 kJ
- Eiwitten
- 13 g
- Vetten
- 8.1 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vezels
- 2.3 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Natrium
- 368.3 mg