Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 1 eschalot, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp chilli powder, to taste
- 200 g oil
Szechuan soup
- 3 dried shiitake mushrooms
- 10 g dried black fungus (see Tips)
- warm water, for soaking
- 1 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 60 - 90 g canned bamboo shoots, drained
- 1000 g water, plus an extra 3 tablespoons
- 200 g pork mince
- 100 g fresh enoki mushrooms, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 3 - 4 tbsp Chinese black vinegar, to taste
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp sugar
- ground black pepper, to taste
- 2 tbsp arrowroot flour
- 150 g tofu, cut into cubes (1 cm)
- 1 egg white, lightly beaten
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 738.2 kJ / 175.8 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 8.1 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 368.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mapo tofu
15min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Buddha's Delight
55min
Mustard Green Rice
35 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Mapo Tofu
35 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 Min