Apparaten en accessoires
Ma po dou fu (mapo tofu)
Voorbereiding. 10min
Totaal 15min
4 portions
Ingrediënten
-
vegetable oil2 tsp
-
piece fresh ginger peeled and cut into thin slices2 cm
-
pork mince80 g
-
Shaoxing wine (Chinese cooking wine)1 tsp
-
ground Szechuan pepper (see Tips)1 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
extra firm tofu drained and cut into cubes (1-2 cm)400 - 450 g
-
garlic cloves cut into thin slices30 g
-
chilli paste (see Tips)½ tsp
-
red chilli oil (see Tips)1 tsp
-
water80 g
-
light soy sauce1 tsp
-
dark soy sauce2 tsp
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
304.5 mg
Eiwitten
18.1 g
Calorieën
905.2 kJ /
215.5 kcal
Vetten
14.2 g
Vezels
5.6 g
Verzadigd vet
2.4 g
Koolhydraten
2.1 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Around Asia
72 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je het ook leuk...
Taiwanese three cup chicken
20 min.
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min.
Mapo tofu
15 min.
Salted Fish Pork Belly
30 min.
Asparagus and mushroom stir-fry
10 min.
San bei ji (three cup chicken)
35 min.
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30 min.
Buddha Jumps Over The Wall (Chinese Casserole)
1h 10 min.
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10 min.
Chai Buey
1h 45 min.
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15 min.
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min.