Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp vegetable oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 80 g pork mince
- 1 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp ground Szechuan pepper (see Tips)
- ½ tsp chilli powder
- 400 - 450 g extra firm tofu, drained and cut into cubes (1-2 cm)
- 30 g garlic cloves, cut into thin slices
- ½ tsp chilli paste (see Tips)
- 1 tsp red chilli oil (see Tips)
- 80 g water
- 1 tsp light soy sauce
- 2 tsp dark soy sauce
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 905.2 kJ / 215.5 kcal
- Eiwitten
- 18.1 g
- Koolhydraten
- 2.1 g
- Vetten
- 14.2 g
- Verzadigd vet
- 2.4 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 304.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mapo tofu
15 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 Min
Yasai Yaki
25min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 Min