Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g sushi rice
- 350 g pork belly, cut into pieces (5 cm) (see Variation)
- 3 - 4 fresh shiitake mushrooms (approx. 50 g)
- 25 g carrot
- 20 g canned water chestnuts, drained and cut into halves
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 20 g spring onion/shallot, cut into pieces (2 cm)
- 2 pinches ground white pepper
- ½ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 1 tsp cornflour
- 20 g soy sauce
- 600 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 225 kJ / 54 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 6 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 0.2 g
Alternatieve recepten
Asian chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 λεπτ.
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 Min
Mantou buns
1h 30min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 Std. 30 Min
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Fragrant pipis
30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5min