Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass, tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 70 g eschalots, cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 408 kJ / 97 kcal
- Eiwitten
- 13.7 g
- Koolhydraten
- 6.3 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 4.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mussels in coconut milk
25min
Prawn stir-fry
25min
Beef rendang
1h 55 min
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Hot and sour soup
55 Min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 Std. 15 Min
Goi muc (squid salad)
45 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 Std.
Asian-style mussels
30min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Curried chicken rasam
50 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min