Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 1 - 2 tsp chilli powder
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cumin
- 1 tbsp salt
- 2 tsp sugar
- 1 whole chicken (1800-2000 g)
- 50 g vegetable oil
- 5 eschalots
- 4 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh turmeric, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 3 candlenuts (see Tips)
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 300 g coconut milk
- 4 pandan leaves, tied into knots (see Tips)
- 750 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3378.7 kJ / 804.5 kcal
- Eiwitten
- 61 g
- Koolhydraten
- 5.5 g
- Vetten
- 60.3 g
- Verzadigd vet
- 21.3 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 1672.8 mg
Alternatieve recepten
Sambal chilli
35 min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6h 40min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min