Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coconut paste (Kerisik)
- 300 g frozen grated coconut, thawed (see Tips)
Chicken
- 100 g eschalots
- 5 garlic cloves
- 2 stalks lemongrass, white part only, bruised
- 10 cm piece fresh turmeric, peeled
- 10 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 cm piece fresh galangal, peeled
- 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 50 g vegetable oil
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 100 g coconut milk
- 1 tbsp tamarind paste
- 1 tsp salt
- 20 g brown sugar
- 1200 g chicken lovely legs (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3806.7 kJ / 906.4 kcal
- Eiwitten
- 57.3 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 67.7 g
- Verzadigd vet
- 33.5 g
- Vezels
- 10.5 g
- Natrium
- 786.7 mg
Alternatieve recepten
Chicken Rendang
45 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Sambal Belacan
10min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Nasi tomato (tomato rice)
40min
Nasi Lemak
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Masala Squid
25 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min