Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coconut paste (Kerisik)
- 300 g frozen grated coconut, thawed (see Tips)
Chicken
- 100 g eschalots
- 5 garlic cloves
- 2 stalks lemongrass, white part only, bruised
- 10 cm piece fresh turmeric, peeled
- 10 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 cm piece fresh galangal, peeled
- 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 50 g vegetable oil
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 100 g coconut milk
- 1 tbsp tamarind paste
- 1 tsp salt
- 20 g brown sugar
- 1200 g chicken lovely legs (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3806.7 kJ / 906.4 kcal
- Eiwitten
- 57.3 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 67.7 g
- Verzadigd vet
- 33.5 g
- Vezels
- 10.5 g
- Natrium
- 786.7 mg
Alternatieve recepten
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Nasi tomato (tomato rice)
40min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Chicken Rendang
45min
Nasi Lemak
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Nasi Lemak
45min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Sambal Belacan
10 Min