Apparaten en accessoires
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
Voorbereiding. 20min
Totaal 1u. 15min
4 portions
Ingrediënten
Coconut paste (Kerisik)
-
frozen grated coconut thawed (see Tips)300 g
Chicken
-
eschalots100 g
-
garlic cloves5
-
lemongrass white part only, bruised2 stalks
-
piece fresh turmeric peeled10 cm
-
piece fresh ginger peeled10 cm
-
piece fresh galangal peeled5 cm
-
fresh long green chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves4
-
vegetable oil50 g
-
fresh kaffir lime leaves4
-
coconut milk100 g
-
tamarind paste1 tbsp
-
salt1 tsp
-
brown sugar20 g
-
chicken lovely legs (see Tips)1200 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
786.7 mg
Eiwitten
57.3 g
Calorieën
3806.7 kJ /
906.4 kcal
Vetten
67.7 g
Vezels
10.5 g
Verzadigd vet
33.5 g
Koolhydraten
15 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Char Kway Teow
15min
Sambal Belacan
10min
Sambal udang (Skinnymixers)
50min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1u.
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Nasi Lemak
45min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Nasi Lemak
45min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Nyonya Chicken Rendang
45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1u. 20min