Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt
- 1500 g chicken drumsticks, skin on (see Tips)
- 6 - 12 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 4 garlic cloves
- 80 g eschalots
- 1 stalk lemongrass, white part only
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 220 g water
- 80 g vegetable oil
- 2 tbsp tamarind paste
- 200 g tomato paste
- 1 tbsp white sugar
- 120 g brown onion, cut into thin slices (5 mm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2403.1 kJ / 572.2 kcal
- Eiwitten
- 46.2 g
- Koolhydraten
- 14.1 g
- Vetten
- 37.3 g
- Verzadigd vet
- 8.6 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 1152.8 mg
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45 dk
Chicken Rendang
45 dk
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Nasi Lemak
45 dk
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Thai Style Fried Mee Hoon
30 dk
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 dk
Char Kway Teow
15 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1sa 15 dk
Ayam kapitan (chicken curry)
45 dk
Nyonya Steamed Fish
45 dk