Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded, to taste
- warm water, for soaking
- 300 g roasted unsalted peanuts
- 50 g vegetable oil
- 70 g eschalots
- 4 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 1 stalk lemongrass, white part only
- 2 candlenuts (see Tips)
- 50 g tamarind paste
- 500 g water
- 50 g palm sugar
- 1 tsp salt, to taste
- Voeding
- per 1100 g
- Calorieën
- 9880.8 kJ / 2352.6 kcal
- Eiwitten
- 82.7 g
- Koolhydraten
- 168.3 g
- Vetten
- 192.7 g
- Vezels
- 31.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Sambal Belacan
10min
Nasi Lemak
45 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 phút
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Chicken Rendang
45 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2hod. 45min