Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 fresh red chillies, cut into halves, deseeded
- 5 garlic cloves (see tips)
- 15 kaffir lime leaves, deveined
- 50 g fresh ginger, cut into slices (0.5 cm)
- 40 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 150 g shallots
- 3 tbsp raw sugar
- 20 g shrimp paste (belacan) (optioneel)
- 20 g fresh coriander, roots included
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only
- 15 dried chillies, deseeded (see tips), soaked to soften
- 50 g cooking oil
- 2 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice
- Voeding
- per 1 jar
- Calorieën
- 770 kJ / 184 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 353 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Rendang
45 min
Sambal Belacan
10 Min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10 min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55min
Nyonya Spice Paste
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Toasted Peanuts
20 min
Masala Squid
25min
Crispy Ikan Bilis
40 min