
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 fresh red chillies cut into halves, deseeded
- 5 garlic cloves (see tips)
- 15 kaffir lime leaves deveined
- 50 g fresh ginger cut into slices (0.5 cm)
- 40 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 stalks fresh lemongrass white part only
- 150 g shallots
- 3 tbsp raw sugar
- 20 g shrimp paste (belacan) (optioneel)
- 20 g fresh coriander roots included
- 2 torch lilies (bunga kantan) buds only
- 15 dried chillies deseeded (see tips), soaked to soften
- 50 g cooking oil
- 2 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice
- Voeding
- per 1 jar
- Calorieën
- 184 kcal / 770 kJ
- Eiwitten
- 5 g
- Vetten
- 7 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vezels
- 6 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Natrium
- 353 mg