
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g cabbage thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube
- 150 g yam bean (sengkuang), peeled, cut in wedges that fit through feeder tube
- 50 g carrot peeled
- 30 g fresh turmeric cut in slices
- 5 g shrimp paste (belacan) toasted
- 100 g shallots
- 5 garlic cloves
- 2 fresh red chillies cut in slices
- 10 g dried chillies deseeded, soaked to soften
- 20 g dried shrimp soaked to soften
- 750 g water
- 30 g cooking oil
- 3 stalks fresh lemongrass white part only
- 100 g long beans cut in 3 cm length
- 20 g sugar
- 2 tsp salt adjust to taste
- 40 g beancurd sheets (dried type) (tau kee), soaked in hot water to soften
- 50 g mung bean vermicelli (dongfen) soaked to soften
- 1 tsp chicken stock powder homemade or storebought (optioneel)
- 450 g coconut milk
- 200 g firm bean curds (tau kwa) , approx. 2 blocks, cut in 2 cm cubes, deep fried
- 6 compressed rice cake (nasi impit) (homemade or store bought, see tips), cut in bite-sized pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 231 kcal / 965 kJ
- Eiwitten
- 9 g
- Vetten
- 6 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vezels
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Natrium
- 915 mg