Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g cabbage, thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube
- 150 g yam bean (sengkuang), peeled, cut in wedges that fit through feeder tube
- 50 g carrot, peeled
- 30 g fresh turmeric, cut in slices
- 5 g shrimp paste (belacan), toasted
- 100 g shallots
- 5 garlic cloves
- 2 fresh red chillies, cut in slices
- 10 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 20 g dried shrimp, soaked to soften
- 750 g water
- 30 g cooking oil
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 100 g long beans, cut in 3 cm length
- 20 g sugar
- 2 tsp salt, adjust to taste
- 40 g beancurd sheets (dried type) (tau kee), soaked in hot water to soften
- 50 g mung bean vermicelli (dongfen), soaked to soften
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or storebought (optioneel)
- 450 g coconut milk
- 200 g firm bean curds (tau kwa) , approx. 2 blocks, cut in 2 cm cubes, deep fried
- 6 compressed rice cake (nasi impit) (homemade or store bought, see tips), cut in bite-sized pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 965 kJ / 231 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 915 mg
Alternatieve recepten
Curry Mee
30 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Chicken Porridge
1h 10min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min