Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1500 g whole chicken, with skin and bone, cut in 16 pieces
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt
- 220 g water
- 1 tsp tamarind paste
- 15 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 4 garlic cloves
- 80 g shallots
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 2 ½ cm fresh ginger
- 2 ½ cm fresh galangal
- 80 g cooking oil
- 200 g tomato purée
- 2 tbsp sugar
- 120 g yellow onions, cut in slices
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 791 kJ / 189 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 1.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Mee Goreng Mamak
15min
Char Kway Teow
15min
Nasi Lemak
45 Min
Nasi Lemak
45 Min
Curry Chicken
1 Std.
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Chicken Rendang
45 Min
Tom Yum Goong
30 Min