Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g mee hoon (rice vermicelli) (see tips)
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 100 g shallots
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 80 g cooking oil
- 500 g water
- 70 g light soy sauce
- 2 tbsp fermented soybean paste (taucu)
- 250 g fresh mung bean sprouts (taugeh)
- 50 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 1 egg omelette, cut in thin strips, to garnish
- 1 firm bean curd (tau kwa), pan-fried, cut in cubes, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin slices, to garnish
- 3 calamansi limes, cut in halves, to garnish
- 2 tbsp deep fried shallots, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1519 kJ / 363 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 59 g
- Vetten
- 9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Chicken Porridge
1h 10 min
Chicken porridge with century egg
30min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Char Kway Teow
15 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25 min
Crispy Ikan Bilis
40 min