Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)

Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)

4.5 51 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 2u. 45min
6 portions

Ingrediënten

Pulut kunyit
  • glutinous rice rinsed
    500 g
  • water
    1000 g
  • ground turmeric
    1 tsp
  • dried tamarind pieces (asam keping)
    2
  • salt
    2 tsp
  • pandan leaves tied into knots
    2
Rendang Tok
  • fresh coconut milk
    1250 g
  • salt
    2 ½ tsp
  • sugar
    1 tbsp
  • coriander seeds
    2 tbsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • fennel seeds
    1 tsp
  • black peppercorns
    1 tsp
  • cloves
    4
  • star anise
    1
  • dried chillies deseeded, soaked to soften
    15
  • shallots
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger
    15 g
  • fresh turmeric
    20 g
  • fresh galangal
    20 g
  • fresh lemongrass white part only
    3 stalks
  • water
    50 g
  • toasted coconut paste (kerisik) (see tips)
    100 g
  • dried bay leaves
    2
  • kaffir lime leaves
    5
  • virgin coconut oil
    30 g
  • beef chuck cut in cubes (5 cm)
    1000 g
  • fresh coriander chopped, to garnish
    1 sprig

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1209 mg
Eiwitten 47 g
Calorieën 5041 kJ / 1206 kcal
Vetten 72 g
Vezels 11 g
Verzadigd vet 57 g
Koolhydraten 103 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...