
Compatibele versies
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g garlic cloves
- 30 g shallots
- 100 g yellow onion
- 1 tsp cumin seeds
- 50 g dried shrimp soaked to soften
- 2 stalks fresh lemongrass white parts only
- 80 g cooking oil
- 500 g water
- 50 g carrot cut in thin strips (0.5 cm x 4 cm)
- 100 g jicama (sengkuang), cut in thin strips (0.5 cm x 4 cm)
- 2 tsp salt
- 500 g fresh coconut milk
- 100 g long beans cut in 4 cm length
- 50 g glass noodles soaked to soften and drained
- 100 g dried bean curd sticks (fuchuk), soaked to soften
- 100 g tempeh
- 200 g firm tofu cut in cubes (2 cm)
- 2 fresh red chillies cut in slices
- 2 fresh green chillies cut in slices
- 1 dried tamarind piece (asam keping)
- 1 tsp ground turmeric
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 654 kcal / 2736 kJ
- Eiwitten
- 18 g
- Vetten
- 54 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vezels
- 5 g
- Verzadigd vet
- 28 g
- Natrium
- 1210 mg