Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
TM6 TM5

Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)

4.2 ( 21 beoordelingen )

Ingrediënten

  • 20 g garlic cloves
  • 30 g shallots
  • 100 g yellow onion
  • 1 tsp cumin seeds
  • 50 g dried shrimp soaked to soften
  • 2 stalks fresh lemongrass white parts only
  • 80 g cooking oil
  • 500 g water
  • 50 g carrot cut in thin strips (0.5 cm x 4 cm)
  • 100 g jicama (sengkuang), cut in thin strips (0.5 cm x 4 cm)
  • 2 tsp salt
  • 500 g fresh coconut milk
  • 100 g long beans cut in 4 cm length
  • 50 g glass noodles soaked to soften and drained
  • 100 g dried bean curd sticks (fuchuk), soaked to soften
  • 100 g tempeh
  • 200 g firm tofu cut in cubes (2 cm)
  • 2 fresh red chillies cut in slices
  • 2 fresh green chillies cut in slices
  • 1 dried tamarind piece (asam keping)
  • 1 tsp ground turmeric

Voeding
per 1 portion
Calorieën
654 kcal / 2736 kJ
Eiwitten
18 g
Vetten
54 g
Koolhydraten
33 g
Vezels
5 g
Verzadigd vet
28 g
Natrium
1210 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 100 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten