Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 750 g chicken legs, skin on, bone in (approx. 3 whole legs), cut into pieces (3-4 cm)
- 20 g curry powder
- 2 tsp salt
- 15 - 20 dried chillies, deseeded and soaked to soften, cut into 5 cm length
- 3 garlic cloves
- 100 g shallots (approx. 10 shallots)
- 5 candlenuts
- 10 g fresh turmeric, peeled
- 10 g fresh galangal (lengkuas), peeled
- 60 g vegetable oil
- 120 g water
- 15 fresh curry leaves
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut into 5 cm length and smashed
- 300 g potatoes, cut into small wedges
- 200 - 240 g coconut milk
- 1 tsp sugar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1895 kJ / 453 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45 Min
Curry Fish
35min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Curry Chicken
1 Std.
Chicken porridge with century egg
30 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min