Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 - 10 dried red chillies
- 100 g eschalots
- 1 garlic clove
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 200 g water
- 2 tbsp tamarind paste
- ½ - 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 500 - 600 g boneless snapper fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 200 g tomato, cut into wedges
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 100 g okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1433.9 kJ / 341.4 kcal
- Eiwitten
- 33.2 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 15.4 g
- Verzadigd vet
- 2.2 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 762.9 mg
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Sambal Belacan
10min
Sambal chilli
35min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Char Kway Teow
15min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Ayam kapitan (chicken curry)
45min