Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 dried red chillies (large)
- 10 candlenuts (see Tips)
- hot water, for soaking
- 600 g eschalots, cut into halves
- 10 garlic cloves
- 5 cm piece fresh turmeric, peeled (see Tips)
- 1 tbsp shrimp paste (see Tips)
- 150 g peanut oil
- 80 g dried shrimp (see Tips)
- 60 g white sugar
- 2 tsp salt
- 60 g tamarind paste
- Voeding
- per 1060 g
- Calorieën
- 9878.8 kJ / 2352.1 kcal
- Eiwitten
- 71.2 g
- Koolhydraten
- 139 g
- Vetten
- 169.9 g
- Vezels
- 24.1 g
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Sambal Belacan
10 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10 min
Nasi Lemak
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min