Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g dried chillies, deseeded
- 70 g fresh red chillies, deseeded
- 5 bird's eye chillies (chilli padi) (optioneel)
- 100 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 80 g onions, cut in pieces
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only, cut in halves
- 10 g fresh galangal
-
10
g fresh turmeric
of 10 g ground turmeric - 20 g fresh ginger
- 50 g oil
- 2 tsp salt, plus extra for rubbing
- 1 tsp sugar
- 5 kaffir lime leaves, shredded
- 6 hardtail scads (ikan cencaru), slit on back along both sides of spine
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1682 kJ / 402 kcal
- Eiwitten
- 49 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Tom Yum Goong
30 Min
Nyonya Steamed Fish
45 Min
Nasi Lemak
45 Min
Masala Squid
25 Min
Sambal Belacan
10 Min
Chicken Rendang
45 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min