Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 120 g leeks (white part only), cut into pieces
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 100 g carrots, cut into pieces
- 30 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa, to taste (see Tips)
- 400 g water
- 600 g tomatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 90 g dried green lentils (see Tips)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g raw sugar
- 1 tsp lemon juice
- 4 skinless chicken thigh fillets (approx. 400 g), cut into pieces (2 cm)
- natural yoghurt, to serve
- toast, to serve
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2165 kJ / 515.5 kcal
- Eiwitten
- 32.1 g
- Koolhydraten
- 45.7 g
- Vetten
- 20.2 g
- Vezels
- 10.8 g
Alternatieve recepten
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Mexican chicken soup
30 dk
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45min
Bulghur and lentil soup
1sa
Spiced Moroccan lentil soup
40 dk
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Smoky Mexican bean soup
35 dk
Mexican chicken stew
40 dk
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Lamb Kibbeh
1h 30min
Tuna empanadas
2 Std.
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 Min