Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed couscous
- 200 g couscous
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tbsp olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Moroccan chicken
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 brown onion, cut into halves (approx. 120 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g water, plus 2 tablespoons extra
- 1 preserved lemon cheek, rinsed, flesh removed and rind cut into small pieces (approx. 5 mm)
- 30 g raisins
- 80 g dried apricots
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed
- 20 g salted butter
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2868.9 kJ / 683.1 kcal
- Eiwitten
- 54.9 g
- Koolhydraten
- 52.9 g
- Vetten
- 26.8 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 699.9 mg
Alternatieve recepten
Moroccan lamb with pilaf
5u. 40min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40min
Herb-salted chicken and chickpea casserole
1h 10min
Chicken and mango salad
35min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Layered lamb curry
1h
Aromatic chicken pilaf
1h 20min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min
Thai red chicken curry
30min
Balti coconut fish curry
50min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min