Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp sugar
- 200 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp dried oregano
- 5 fresh mint leaves
- 24 medium raw prawns, peeled, with tails intact
- feta cheese, for garnishing
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1716.3 kJ / 408.5 kcal
- Eiwitten
- 34.9 g
- Koolhydraten
- 6.4 g
- Vetten
- 26.4 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 1580.1 mg
Alternatieve recepten
Prawn Saganaki with Feta
35 dk
Garlic prawns
25 min
Stuffed mushrooms with Manchego cheese
40 Min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 Std. 5 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Salmon with yoghurt dressing
55 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 Min
Middle Eastern planked salmon
1sa 40 dk
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Prawn Saganaki
35 dk