Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, halved, deseeded if desired, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste, plus extra for garnishing
- 150 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 240 g tinned cherry tomatoes, drained (1 x 400 g tin)
- 100 g passata
- 50 g white wine
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g large raw prawns, peeled, deveined
- 150 g feta cheese, crumbled
- 1 lemon, cut in wedges
- crusty bread, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1295 kJ / 310 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 7.8 g
- Vetten
- 18.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn and Chorizo Paella
45 Min
Prawn saganaki with feta
35 Min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8 Std. 45 Min
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 Min
Seafood Korma
40 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35 Min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Seafood Risotto
40 Min