Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
8
chicken thighs, skin on, bone in
of 8 chicken legs, skin on - 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 250 g yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
tsp beef stock paste, homemade
of ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 4 Tbsp dry Marsala wine
- 900 g water
- 170 g bulgar wheat
- 15 g fresh mixed herbs (eg. coriander, dill, tarragon, parsley), leaves only, chopped, for garnishing
- ½ lemon, for garnishing, cut in slices and halved
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2762.1 kJ / 660.2 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 28.5 g
- Vetten
- 41.5 g
- Verzadigd vet
- 15.5 g
- Vezels
- 5.5 g
- Natrium
- 406.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1 godz. 10 min
Prawn Saganaki
35 min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 godz. 30 min
Shakshuka
50 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1h
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min