Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- olive oil, for greasing
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 250 g basmati rice
-
4
fresh salmon fillets, skinless (approx. 125 g each)
of frozen salmon fillets, defrosted (approx. 125 g each) - ¼ tsp ground black pepper
- 60 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 10 g unsalted butter, diced
- 400 g cream, 35-37 % fat (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
of 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 ½ Tbsp tomato purée
-
2
sprigs fresh dill, leaves only, chopped
of 1 tsp dried dill - 1 - 2 pinches dried chilli flakes, to taste (optioneel)
- 1 tsp cornflour
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3569 kJ / 853 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 55 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken with Peppers and Rice
1h
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1h 10min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Jersey Royal Potato Salad
40 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
40 min
Salmon with Broccoli, Rice and Dill Sauce
45 min
Salmon with Potatoes and Mushroom Cream Sauce
35min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Tuna-stuffed Tomatoes
35min