Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 Tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 Tbsp harissa sauce, to taste
- 500 g water
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste
of 2 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 Tbsp golden caster sugar
- 10 g freshly squeezed lemon juice
-
4
chicken thighs, boneless and skinless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
of 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1777 kJ / 424 kcal
- Eiwitten
- 39 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 9 g
Alternatieve recepten
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 godz.
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1sa 35 dk
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1 godz.
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 Std. 15 Min
Moroccan Mint Tea
25 min