Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g onions, quartered
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 30 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, diced
- 200 g dried red lentils
- 2 Tbsp dried mint
- 30 g white long grain rice
- 20 g bulgar wheat (see tip)
- 1 ½ - 1 ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- ¼ tsp chilli flakes, or to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, quartered, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 7.3 g
- Vezels
- 10.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Red Lentil Soup
40 min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 Min
Veggie-packed Vegan Pizza
1h 30 min
Speedy Bassara
25 Min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Bulghur and lentil soup
1h
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min