Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
of 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g red lentils
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1011.9 kJ / 241.9 kcal
- Eiwitten
- 8.9 g
- Koolhydraten
- 29.7 g
- Vetten
- 11.3 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 57.8 mg
Alternatieve recepten
Mulligatawny Soup
35min
Red Lentil Soup
40min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Creamy Courgette Soup
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Carrot and Coriander Soup
25min
Chickpea soup with spinach
40min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Tuscan Bean Soup
50min