Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
of 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g red lentils
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1011.9 kJ / 241.9 kcal
- Eiwitten
- 8.9 g
- Koolhydraten
- 29.7 g
- Vetten
- 11.3 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 57.8 mg
Alternatieve recepten
Red Lentil Soup
40 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Carrot and Coriander Soup
25min
Minestrone
45 Min
Indian vegetable curry
50 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Tomato Sauce
40 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min