Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g onion, cut into halves
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 40 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g dried red lentils
- 2 tbsp dried mint
- 30 g rice
- 20 g bulghur
- 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 4964 kJ / 1186.4 kcal
- Eiwitten
- 57.4 g
- Koolhydraten
- 187.8 g
- Vetten
- 27.7 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 29.4 g
- Natrium
- 2991.7 mg
Alternatieve recepten
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Curried Lentils
5h 15min
Ras el hanout
10min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 godz. 45 min
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Red lentil soup with cumin
55 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Red Lentil Soup
40min