Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g onion, cut into halves
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 40 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g dried red lentils
- 2 tbsp dried mint
- 30 g rice
- 20 g bulghur
- 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 4964 kJ / 1186.4 kcal
- Eiwitten
- 57.4 g
- Koolhydraten
- 187.8 g
- Vetten
- 27.7 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 29.4 g
- Natrium
- 2991.7 mg
Alternatieve recepten
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4 Std. 25 Min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min
Ladoo
1 godz. 20 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Moroccan harira soup with chicken
55min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Red lentil soup with cumin
55min
Polenta
1h
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min