Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g onion, cut into halves
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 40 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g dried red lentils
- 2 tbsp dried mint
- 30 g rice
- 20 g bulghur
- 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 4964 kJ / 1186.4 kcal
- Eiwitten
- 57.4 g
- Koolhydraten
- 187.8 g
- Vetten
- 27.7 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 29.4 g
- Natrium
- 2991.7 mg
Alternatieve recepten
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Moroccan Zaalouk
1h 5min
Tuscan bean soup
40min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Moroccan harira soup with chicken
55 Min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Eggplant with burghul
55 Min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Mixed grain risotto
1h 25 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 Std.