Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g onion, cut into halves
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 40 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g dried red lentils
- 2 tbsp dried mint
- 30 g rice
- 20 g bulghur
- 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 4964 kJ / 1186.4 kcal
- Eiwitten
- 57.4 g
- Koolhydraten
- 187.8 g
- Vetten
- 27.7 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 29.4 g
- Natrium
- 2991.7 mg
Alternatieve recepten
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Vegan moussaka
1h 50min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Vegetable harrira soup
45min
Red lentil soup with cumin
55 min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Peas and jamon
40min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Mushroom and kale risotto
55 min