Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g fresh coriander, roughly chopped
- 20 g fresh parsley, leaves only
- 2 - 3 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground paprika
- 1 ¼ tsp ground ginger
- 200 g carrots, cut into pieces
- 150 g celery, cut into pieces
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 100 g dried green lentils, soaked for approx. 15 min, drained
- 400 g water
-
150
g canned chickpeas, drained, weight after draining
of 150 g cooked chickpeas, drained, weight after draining -
2
tsp chicken stock paste, homemade
of 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 lemon, juice (30 g) and zest
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1163 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 12.4 g
- Koolhydraten
- 34.7 g
- Vetten
- 10 g
Alternatieve recepten
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Greek Lentils and Rice
40min
Indian Vegetable Curry
50min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Red lentil soup with cumin
55 min
Soy goulash with dumplings
1 Std. 25 Min
Moroccan Bean Soup
45 min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1h
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1h 10min