Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g fresh coriander, roughly chopped
- 20 g fresh parsley, leaves only
- 2 - 3 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground paprika
- 1 ¼ tsp ground ginger
- 200 g carrots, cut into pieces
- 150 g celery, cut into pieces
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 100 g dried green lentils, soaked for approx. 15 min, drained
- 400 g water
-
150
g canned chickpeas, drained, weight after draining
of 150 g cooked chickpeas, drained, weight after draining -
2
tsp chicken stock paste, homemade
of 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 lemon, juice (30 g) and zest
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1163 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 12.4 g
- Koolhydraten
- 34.7 g
- Vetten
- 10 g
Alternatieve recepten
Bulghur and lentil soup
1h
Panellets
11h 20min
Spinach Fatayers
2h
Bamia (okra and meat stew)
55min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25 min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min
Baharat spice mix
5 Min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Roasted Vegetable Pizza
1h 20min